Elsőáldozóink bemutatása

Advent harmadik vasárnapján, a szentmise keretében mutatjuk be az elsőáldozásra készülőket.

Csíkpálfalván három gyermek készül az elsőáldozásra: Bakó Csongor, Csiszér Evelin és Salamon Balázs.

Csíkdelnén hét gyermek felkészüléséért imádkozunk: Balogh Péter, Balla Antónia, Demeter Edina, Fülöp Beáta, Nagy-Ladó Sarolt, Szabó Dóra és Vass Gergő.

Egy folyamatban vannak a gyerekek, készülődnek és akarnak találkozni Jézussal. Az elsőáldozásra való felkészülés egyik fontos mérföldköve Isten és a közösség előtti bemutatás.

A vasárnapi szentmiséken együtt imádkozunk az elsőáldozóinkért: Csíkpálfalván 09:30-tól, Csíkdelnén pedig 12:00 órától.

A közösségeink számára nagy felelősség az elsőáldozás szentségének felvételét kérő gyermekeink kísérése. Tudjuk, csak együtt van jövőnk!

Így a közösségeink minden tagját arra hívom és kérem, hogy továbbra is példamutató élettel és imával kísérjük az elsőáldozásra készülő gyermekeinket.

A szentmise végén lehetőség lesz egy kosárból kihúzni a szentségfelvételre készülő gyermekek nevét egy imádsággal együtt, melyet magukkal hazavihetnek és e fohász által is kísérhetik a felkészülés folyamatában.

„Édes Jézus szállj szívünkbe
S óvj halálig hű vezér,
Hogy a lelkük bármi harcon
Mindörökké megmaradjon
Hófehér.”

Sík Sándor (Budapest, 1889. január 20. – Budapest, 1963. szeptember 28.) piarista tanár, tartományfőnök, költő, műfordító, irodalomtörténész, egyházi író, cserkészvezető, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja (1946–49), Kossuth-díjas (1948), a 20. század jelentős magyar lírikusa. Kutatási területe: a barokk korszak irodalma, az újabb irodalom, esztétika, verstan.

Elsőáldozóink bemutatása

Vélemény, hozzászólás?

hu_HUHungarian