Virágvasárnapi program

Kedves delnei és pálfalvi Testvérek!

A nagyheti szertartásokról tájékoztatom a Testvéreket!

Érsek atyánk újabb körlevele alapján, az előírtak betartása végett a következőket tartom szem előtt:

  • Tekintettel a járványra, az idei húsvéti ünnepkörünket a hagyományostól eltérő módon kell megszerveznünk és megünnepelnünk.
  • Figyelembe véve a világi hatóságok rendelkezéseit, valamint az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció előírásait, a nagyheti szertartásokat az alábbi rend szerint követhetik interneten.
  • Az állami előírásokat betartva, a papok zárt ajtók mögött, hívek nélkül végezzük a szertartásokat, a kántor és sekrestyés segítségével.

A teljes nagyheti szertartásokat élő adásban közvetítik a gyulafehérvári székesegyházból a templom.ro oldalon, ezt az oldalt kérem követni, azoknak akik be szeretnének kapcsolódni a szertartásokba.

Virágvasárnap otthonainkban előkészített barkaágaknak az élő közvetítés során történő megáldása lehetséges. A templom.ro oldalon 10 órától a gyulafehérvári székesegyházból követhetik a szentmisét.

A barkaszentelésnél az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció utasítása értelmében ez esetben is érvényes az otthon e szándékkal előkészített eledelek élő közvetítés során történő megáldása. Ehhez kérem a Testvérek nyitottságát.

Csíki Szabolcs, plébános

Virágvasárnapi program

Vélemény, hozzászólás?

hu_HUHungarian