Vándorbölcső

Kedves Barátok, Rokonok!

Március 7-én, vasárnap a délelőtti szentmise keretében vándorbölcső továbbadásra került sor.

A Szabó Ildikó és Zoltán által adományozott bölcső eddig két kisbabát szolgált.
A bölcső tavaly nyáron került Delnére és az első befogadó házaspár az akkor harmadik kislányát váró János házaspár volt.
Ők adták tovább a bölcsőt a szintén harmadik gyermeküket váró csíkdelnei Borota házaspárnak.

Köszönet és hála Csíki Szabolcs plébánosnak, aki első perctől felkarolta a bölcsőprogramot és beszédében további gyarapodásra buzdította a delnei családokat!

Szeretettel: Nagy Balázs programfelelős


Vándorbölcső mozgalom egy magyar kezdeményezésű, nemzetközi hagyományőrző-szociális mozgalom, mely fabölcsők adományozásával kisközösségeket ösztönöz arra, hogy a gyermekeket vállaló családoknak kiemelt figyelmet szenteljenek.

A Vándorbölcső mozgalmat az id. Czotter Ferenc által 1978-ban alapított Ágymester Manufaktúra cég indította 2012-ben azzal a céllal, hogy felelevenítse azt a régi hagyományt, amikor a kisbabákat még bölcsőkben ringatták és a kiságyak több nemzedéken keresztül családról családra jártak. Az ötlet a cég tulajdonosától, Czotter Andrástól származik, akinek egy – az édesapja, Czotter Ferenc által vörösfenyőből készített – bölcső volt az első kiságya, amely azóta is vándorol a családon és a baráti társaságon belül.

Az ötlethez 2012-ben csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, akikkel közösen hat vándorbölcsőt adományoztak különböző közösségeket képviselő szervezeteknek, amelyek vállalták, hogy gondoskodnak a kiságyak vándoroltatásáról. A bölcsők minden családnál pár hónapot töltenek, amíg az a kisbabának kényelmes, majd közvetlenül vagy sorsolás után továbbadják egy másik családnak, ahova épp újszülött érkezik.

Az átadás köré egyes szervezetek eseményeket: ünnepségeket, bölcsőklubokat szerveznek, ily módon a bölcsők a kapcsolatok erősítésének és a közösségteremtésnek is az eszközei.

Vándorbölcső
hu_HUHungarian